Tur | ANTAKYA TURU |
Gün Sayısı | 3 Gece 4 Gün |
Destinasyon | ANTAKYA |
03 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ : İZMİR – HATAY – ANTAKYA
Öğleden sonra saat 14.00’de İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminali Pegasus kontuarı önünde buluşarak Check-in işlemlerimizi yapıyor ve Pegasus Havayolları’nın PC3020 sayılı uçuşu ile saat 15:30’da İzmir’den Hatay’a hareket ve saat 17:05’te Hatay’a varış. Varışımızı takiben bizi bekleyen özel aracımız ile Antakya’ya hareket ediyoruz. Konaklayacağımız Savon Otel’e varış, giriş işlemlerinden sonra akşam yemeğine kadar serbest zaman. Konaklama otelimizde.
4 HAZİRAN 2019 SALI: ANTAKYA
Sabah oteldeki kahvaltıdan sonra Hızır Türbesi’ne doğru yola çıkıyoruz. Musa ve Hızır’ın buluştuğu yerin yani Mecmaül- Bahreynin Samandağ olduğuna inanılmaktadır. Samandağ’ın, Asi nehrinin denize dökülen yer olması, “Mecma’ül- Bahreyn”in insanların kabulünde burası olmasını kuvvetlendirmiştir. Ardından erken Hristiyanlık hac Merkezi olarak kabul edilen ve Antakyalı St. Simon tarafından dini eğitimler vermek için kurulan manastır, inanç turizminde önemli yer tutuyor. St. Simon'un 10 metre yüksekliğindeki taş sütun üzerinde 45 yıl inzivaya çekilerek yaşadığı yer olarak da anılan manastırın içinde kilise, vaftizhane, sarnıç ve diğer mimari kalıntılar bulunuyor. Etrafını saran rüzgar gülleri, tarihi kalıntıları ve doğayla özdeşleşen mimarisiyle de dikkat çekiyor. Samandağ’a doğru Arap ve Türkmen köylerinden geçerek, nüfüsu yalnızca ermenilerden oluşan tek köy olan Vakıflı’ya gidiyoruz. Buradaki serbest zamanda Meryem ana kilisesi avlusundan el yapımı ceviz reçeli narekşisi, zeytinyağı, likör, şarap ve hanımların el işi olan muhteşem iğne oyalarını keşfedebilir ve satın alabiliriz. Yakındaki Hıdırbey köy meydanındaki 900 yıllık görkemli çınar ağacını gördükten ve çay molasından sonra yola koyuluyoruz. Çevlik mevkiinde’ki insan emeği ile oluşturulan 1380 m uzunluğundaki Vespasianus-Titus tüneli ini gidiyoruz. Dağlardan inen yaşamı tehdit eden sel ve taşkınlardan korunmak amacıyla Roma imparatoru Vespasian’ın emriyle yapılan tüneli gezdikten sonra otele dönüş ve geceleme otelde.
5 HAZİRAN 2019 ÇARŞAMBA: ANTAKYA
Oteldeki sabah kahvaltımızdan sonra Hatay Arkeoloji Müzesi’ni gezmeye gidiyoruz. 53.000 m2 alanda 16.000 m2 oturum alanına sahip, müze 10.700 m2 sergileme alanı ile dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olması (1.500 m2 mozaik) özelliğini taşıyor. Yaklaşık 40.000 eser sergileniyor. El yazmaları tabletler, sikkeler, mühürler, fosil ve iskeletlerle dolu müzeyi geziyoruz. Ardından St Pierre kilisesi’ni geziyoruz. Ardından tarihi hamamları ve villaları ile ünlü sayfiye yeri Harbiye’ye gidiyoruz. İçinde aşk ateşi yanan Apollonun Daphne için döktüğü gözyaşlarından oluşan şelaleleri ve etrafındaki yemyeşil piknik alanlarını gezeceğiz. Antakya’nın İzmir Caddesinden panoromik seyri uzun Harbiye Şelalerini göreceğiz. Sonra bir asırdır el dokuması ipek üretimini devam ettiren Refik ipekçilik veya Yılmaz ipekçili’ği ziyaret ederek ipek şallar alabiliriz. Tur sonrası otele dönüş ve geceleme otelde.
6 HAZİRAN 2019 PERŞEMBE : ANTAKYA – HATAY – İZMİR
Sabah kahvaltımızı otelde yaptıktan sonra valizlerimizi alıp oteli terk ediyoruz. Antakya’nın keşfine Kurtuluş Caddesi’nden başlıyoruz. 2000 yıllık bu cadde Herod Caddesi geceleri aydınlatılan dünyanın ilk caddesi. Sarımiye Camii, Katolik kilisesi , Havra, Habibi Neccar Camii’sini, caminin köşesinde yerin 4m altında bulunan Neccar ve Hz İsa’nın havarilerinden Şem’un Safa’nın, girişte ise Yahya ve Yunus peygamberlerin türbelerini ve arkasında Antakya Katolik Kilisesi’ni göreceğiz. Tipik bir Antakya evi olan taş evi gezeceğiz. Antakyanın klasiği olan Affan kahvesi’ne gideceğiz. Çay bardağında sunulan, içtinizmi anında bizi ayıltan sert Affan kahvesi’ni içecek ve nişasta,süt ve vanilya ile yapılan,gerçek gül suyu şurubu ve ev yapımı dondurma ile servis edilen Lübnan tatlısı olan Haytalı bicisi’nin tadına bakacağız. Kemelpaşa caddesinde yeni hamam’ı gördükten sonra Uzun çarşı’ya gideceğiz. Uzun çarşı, çeşitli baharatların, küflü çökelek, defne sabunu, zeytinyağı, biber salçası, nar ekşisi, pul biber, turşu görüntülerinin birbirine karıştığı, bıçak ustaları kunduracı, tenekeci, dokumacı gibi zanaatkarların ustalık geleneklerini devam ettirdikleri bir zaman tüneli. Taş kadayıfının ve Tel kadayıfının yapımını izledikten, baharatçılarda baş biberi, halhalı zeytini, nar ekşisinin tadına baktıktan sonra, Defneli sabun, Antakya bıçakları, bakla dövmek için havan elleri, kısır yapmak için toprak kaplar satın alabilirsiniz. Daha sonra yorgunluğumuzu gidermek için gideceğimiz, uzun çarşının içinde Ahmediye Camii avlusunda tarihi bir çınarın altındaki efsanevi Künefeci Yusuf usta’nın yerine gidiyoruz. Mangalda köz ateşte pişirilen künefenin başında Yusuf usta veya oğlu Fatih iş başında, künefenin sütü peyniri, şerbeti, süt kaymağı, ve kadayıfının her telinin tatları, damağımızda muhteşem bir şölen yaşatacak. Yusuf usta ve oğlu, harika bir şov sergiliyorlar, künefeyi pişirirken, havaya atıp tepsi ile tutarak ters çevirme tekniğinde ustalaşmış ve nam salmışlar. Bu lezzet patlamasından sonra 18:15’teki Pegasus Havayolları PC 3021 uçuşu için havaalanına doğru yola çıkıyoruz.
Gelişmelerinden haberdar olun, yenilikleri önce siz öğrenin.
Cumhuriyet Bulv. Kadıoğlu Apt. No:159 Kat:2 D:3 Alsancak/ İzmir
Turizm / Whatsapp
+90 533 695 9233
Bilet +90 533 918 39 18
MICE +90 533 094 10 70
09:00-18:00 Hafta İçi09:00-14:00 Cumartesi