Tur | ANTALYA-İBRADI-SARIHACILAR-AKSEKİ |
Gün Sayısı | 3 Gece 4 Gün |
Destinasyon | ORMANA ACTIVE İLE DOĞAYA YOLCULUK |
12 AĞUSTOS 2019 – PAZARTESİ / İZMİR – ANTALYA – SARIHACILAR- AKSEKİ -İBRADI
Sabah saat 06:30'da Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminali Sun Express Kontuarları önünde hazır bulunarak uçağa biniş işlemlerinizi yaptırınız. Bagajlarınızı teslim edip biniş kartlarınızı aldıktan sonra uçağın kalkış kapısına geçebilirsiniz. Sun Express Havayolları’nın XQ 9090 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:00’de İzmir’den Antalya’ya hareket ve saat 09:05’de varış. Varışımızı takiben bizi bekleyen özel aracımız ve rehberimiz tarafından karşılanma.
İlk olarak Akseki Sarıhacılar Köyü’ne hareket ediyoruz. Burada 650 yıllık tahta camii’yi göreceğiz. Ardından Akseki Etnoğrafya Müzesi’ni ziyaret edeceğiz. Yapacağımız gezilerin ardından konaklayacağımız doğa dostu Ormana Active’e hareket. Yerleşmenin ardından İbradı’yi gezeceğiz. Soğuk Yer anlamına gelen ve yazın nüfusu artan kışın ise azalan İbradı İlçesi'nin kendisi bir yayladır. Denizden yüksekliği 950 metre olup yöre insanı Yörük'tür. Gezimizin ardından Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
13 AĞUSTOS 2019 – SALI / İBRADI-EYNİF OVASI-İBRADI
Sabah kahvaltısının ardından bugünkü Eynif Ovası turumuz için otelimizden hareket ediyoruz. Asırlar boyu kervanların geçiş noktası olan Eynif ovası, Toros Dağları’nın bir yakasından diğer yakasına uzanan bir yolculuğun dinlenme durağıydı aynı zamanda. Kervanların Eynif Ovası’nda verdiği molanın adresi ise Selçuklu döneminden kalma 13. Yüzyılda yapılan Tol Han’dı. Heybetli dağların içerisinden geçerek Eynif Ovası’na ulaşan kervanlar yolun yorgunluğunu Tol Han’da atardı. Eynif Ovası’nın Kesikbel mevkiinde bulunan Tol Han, bugün yıkık durumda. Handan geriye kalan tek şey çökmüş duvarlar ile zamana meydan okuyan kemerler. Yıkık duvarları ve yıkılmamak için direnen kemerleriyle görkemli bir yapı hüviyetinden çok uzak olsa da yine de görülmeye değerdir Tol Han. Öyle ki bu hali bile ziyaretçilerini farklı hayallere daldırmaya yeter de artar. Eynif Ovası’nda Yılkı Atlarını gözlemledikten sonra arzu ederseniz mangalda sucuk veya köfte ekmek organizasyonu yapılabilir. Ardından otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
14 AĞUSTOS 2019 – ÇARŞAMBA / İBRADI – CEVİZLİ – DEĞİRMENLİK – İBRADI
Sabah kahvaltısının ardından bugün İbradı civarındaki köyleri gezeceğiz. Doğa içerisinde yapacağımız bu gezilerde doğa ile özleminizi giderebilir, bugünün keyfini çıkarabilirsiniz. Turumuzda Antik Kagrai üzerine kurulmuş Cevizli Köyünü ve restore edilmiş sokaklarını göreceğiz. Değirmenlik Köyü adını içinde bulunan tarihi su değirmeninden almıştır. 260 yıl önce bir av felaketi sonucunda, mahallenin doğu yamacındaki Bucak mahalleden gelen 5 ailenin Değirmenlik'in şu anda bulunduğu yere yerleşmesiyle kurulmuştur. Turlarımızın ardından otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
15 AĞUSTOS 2019 – PERŞEMBE / İBRADI – ÜRÜNLÜ – ALTINBEŞİK MAĞARASI – ANTALYA-İZMİR
Sabah kahvaltısının ardından odalarımızı boşaltıyor ve check out işlemlerinin ardından otelimizden ayrılıyoruz. Bugün Ürünlü Köyü’nü ve Altınbeşik Mağarası’nı gezeceğiz. Toroslarla çevrili Ürünlü köyü, Akseki-İbradı bölgesinin özgün sivil mimari örneklerini barındıran, tarihsel dokusu bozulmadan günümüze gelebilmiş ender yerleşimlerdendir. İklim açısından yöre, Akdeniz ve kara iklimlerinin tam bir karışımıdır. Her yanı kaplayan orman dokusu çam, köknar, sedir ve meşe gibi ağaçlardan oluşmuştur. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un Yayla Turizmi Çalıştayı’nı gerçekleştirdiği köy, 1994 yılında UNESCO tarafından korunması gerekli bölge ilan edilmiş olan Altınbeşik Mağarası Milli Parkı sınırları içerisindedir. Türkiye’nin en büyük, dünyanın üçüncü büyük yer altı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası ise adını üst kısmında yer alan Altınbeşik Tepesi’nden alır. Denizden 450 metre yükseklikte olan mağara 1966 yılında Türkiye speleoloji derneği kurucusu ve onursal başkanı Dr. Temuçin Aygen tarafından keşfedilmiştir. 1966-1967 yıllarında İngiliz ve Fransız mağaracıların ilk denemeleri sonrasında kamuoyuna tanıtılan mağara, takip eden yıllarda yerli ve yabancı uzmanlar tarafından incelenmiştir. 1985 yılında Japon uzmanlar, 1955 yılında Çek ekibin incelemeleri sonrasında mağaranın iç yapısı büyük ölçüde ortaya çıkarılmıştır. İki kattan oluşan ve bugüne kadar keşif edilmiş toplam uzunluğu 5500 metre olan mağaranın içinde 20 tane gölcük bulunmaktadır. Beyşehir gölünde bulunan bir açıklığa bırakılan özel boya Altınbeşik Mağarasından çıkınca kuş bakışı mağaranın uzunluğunun minimum 50 km olduğu ve bu sayede dünyanın 3.büyük yeraltı su mağarası olduğu tescillenmiştir. Mağaraya 400 metre uzunluğundaki bir yer altı gölü üzerinden botla normal ekipmansız girilmektedir. Gölün sonunda 44 metrelik dikey bir traverten oluşumu üzerinden ikinci katına çıkılan mağaranın ikinci katına 130 metre uzunluğunda ince uzun sığ bir göl ve devamında küçük gölcükler bulunmaktadır. Kısmen fosil durumuna geçmiş bu ikinci katta 2011 yılından itibaren Anadolu speleoloji grubu derneği ve çek geo speleos’un incelemeleri devam etmektedir. Belirlenen saatte Antalya Havalimanı’na transfer oluyoruz. Uçağa biniş işlemlerimizin ardından Sun Express Havayolları’nın XQ9191 sefer sayılı uçuşu ile 17:45’de aktarmasız direkt İzmir’e hareket ediyoruz. 18:55’de İzmir’e varış ve turumuzun sonu.
Gelişmelerinden haberdar olun, yenilikleri önce siz öğrenin.
Cumhuriyet Bulv. Kadıoğlu Apt. No:159 Kat:2 D:3 Alsancak/ İzmir
Turizm / Whatsapp
+90 533 695 9233
Bilet +90 533 918 39 18
MICE +90 533 094 10 70
09:00-18:00 Hafta İçi09:00-14:00 Cumartesi