Tur | URLA BAĞ YOLU TURU Hafta Sonu Kaçamağı |
Gün Sayısı | |
Destinasyon | Urla |
Sabah saat 09:30’da Fuar Lozan kapısının önünden hareketle aracımızla Urla’ya doğru yola çıkıyoruz. İzmir’in önemli tarihi ilçesi sağlık kenti Urla’da ilk durağımız Klazomenai Zeytinyağı İşliği olacak. 2600 yıl önce kullanılan Kiklat teknelerinin fonksiyonel replikalarının yapıldığı atölyeyi geziyoruz. Ardından Urla’da Sanat Sokağı ve Malgaca Pazarı’nı görüyoruz.
Öğle yemeği için zeytinyağı ve ot ağırlıklı; hem lezzetli, hem sağlıklı Ege yemeklerinin tadına bakma şansınız olacak. Seçenek 1- Beğendik Abi (ege otları- sıcakve soğuk meze tabağı ), Seçenek 2 – Çapa Balık Restoranda deniz ürünleri ve Ege mezeleri , Seçenek 3 – Hus Wine Şarap (şarap bağı ve restorant ) önerilerimiz arasında. Öğle yemeğinin ardından , Uzbaş Botanik Çiftliği’nde eşsiz botanik bitkilerin yer aldığı Arboretum geziyoruz. Ardından Urla Şarapçılık’a hareket ediyoruz. Burada mahzen ve imalathaneyi geziyor, Chardonnay , Serendias , Vourla & Tempus şarapları tadım için servis edilir. Tadımı peynir, grissini, su eşliğinde yapıyoruz. (bu gezide dönüşümlü olarak grubun yarısı tur yapar yarısı tadım )
Ardından Urla’dan yarım saat uzaklıkta, Uzunkuyu’daki Köstem Zeytinyağı Müzesi’ne doğru yola çıkıyoruz. İzmir’li ünlü ortopedist Doç. Dr. Levent Köstem’in destekleriyle açılan dünyanın en büyük Zeytinyağı Müzesi’ni geziyor ve zeytin, zeytinyağı hakkında bilgi alıyor ve tadım yapıyoruz.
Artık dönüş zamanı. Yediklerimiz ve gördüklerimizi hatıralarımız arasına katarak İzmir’e doğru yola çıkıyoruz.
Öğle yemeği menü alternatifleri
BEĞENDİK ABİ URLA
3 Çeşit zeytinyağlı karışık tabak (sinkota – balkabağı- yaprak sarma – kuruluk yoğurtlama )
Çalkama ( yöresel otlrdan yapılmış fırın mücver)
Ana yemek seçmeli
Hünkar beğendi ( patlıcan beğendi yatağında urla güveci)
Kuzu etli enginar kalbi
Kuzu etli şevketi bostan
Karışık tatlı
Girit böreği
Kadayıflı muhallebi
1 adet meşrubat
URLA ÇAPA BALIK RESTORAN MENÜ
Bademli Enginar
Kuru domates salatası (yaban mersinlive tulum peynirli)
Köz patlıcan salata
Deniz börülcesi
Salata
Sıcak ot tabağı
Beybi kalamar ızgara
½ levrek 400 gr
Meyve
20’lik rakı veya şarap
HUS WINE URLA KUŞÇULAR 3’ lü şarap tadımı (peynir ve grissini eşliğinde)
MENÜ – 1
Izgara yedikule marul, girit kabağı kreması, ege otları salatası
Balık kroket
Izgara kaya levreği, patates kreması, ızgara taze soğan
Dulce De Leche Panna Cotta, Karamel Elma
( Hus Emir, Hus Öküzgözü, Hus Öküzgözü&Boğazkere, Hus Süpernova, Hus Syrah, Hus Kara Sulu )
MENÜ – 2
3’ lü şarap tadımı
(peynir ve grissini eşliğinde)
Izgara yedikule marul, girit kabağı kreması, ege otları salatası
‘Pastel De Choclo’ tiftilmiş dana eti
Dana yanak, patates kreması, ızgara taze soğan
Dulce De Leche Panna Cotta, Karamel Elma
(Hus Emir, Hus Öküzgözü, Hus Öküzgözü&Boğazkere, Hus Süpernova, Hus Syrah, Hus Kara Sulu)
Teklifimiz 10 kişinin katılımıyla geçerlidir. Hava ve yol durumuna göre rehberlerimiz değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Gelişmelerinden haberdar olun, yenilikleri önce siz öğrenin.
Cumhuriyet Bulv. Kadıoğlu Apt. No:159 Kat:2 D:3 Alsancak/ İzmir
Turizm / Whatsapp
+90 533 695 9233
Bilet +90 533 918 39 18
MICE +90 533 094 10 70
09:00-18:00 Hafta İçi09:00-14:00 Cumartesi